KOCAELİ'nin EN CAZİP YATIRIM BÖLGELERİ

EN CAZİP YATIRIM BÖLGELERİ

En cazip yatırım bölgeleri
İzmit’in gayrimenkul piyasasının en cazip yatırım bölgelerini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Günümüzde veya önümüzdeki günler içinde bir analiz yaparak sizlere yardımcı olalım dedik
Yatırım yapacak veya oturabileceğiniz bölgelerin başında ilk akla gelenin  Yahya Kaptan’ın olduğu düşünülür ama son günlerde ve önümüzdeki günlerde hiç de böyle olmayacağını öngörüyoruz. Eski ve birçok sorunu olan bölge her geçen gün eriyor. Bakmayın siz o şişirilmiş konut fiyatlarına, sadece rakamlar. Gerçekten o fiyatlar kulaktan dolma ve herkesin, kapıcıların bile fiyat analizi yaptığı bir bölgeden bahsettiğimiz de unutmayalım. Yahya Kaptan nerdeyse emekli mahallesi oldu çıktı. Emekli ve yaşınız ilerlediyse Yahya Kaptan’a yatırım yapın ama bu fiyatlara değil. 20 bin TL ve üzerinde ev alacağınıza 700 TL’ye kirada oturun daha iyi.

BAĞÇEŞME Mİ?
Bir başka popüler bölge Bağçeşme. Kent Konut’un yüksek yüksek katlarıyla beton yığını haline getirilen bölgede hala nefes alacak siteler ve alanlar mevcut. ‘Yatırım yapar mısınız?’ diye soracak olursanız fiyatı doğru, projeyi doğru yakalarsam mutlaka otururum diye düşünüyorum. Şehre çok yakın olması ve nefis havasıyla cazipliğini korumaya devam ediyor. Bu arada çok kötü projelerin yapıldığını da unutmamak gerekiyor. Tercih için oldukça araştırma ve bilgi toplamanız gerekiyor. Bağçeşme şu an ve gelecekte stabil duruyor. Sıkı takip edip yatırımınızı gerçekleştirebilirsiniz. Ama Kent Konut Tuana Evleri’nde 500 bin TL de verilmez değil mi?

TÜYSÜZLER BİR BAŞKA
Son günlerde en çok konuşulan bölgelerin başında Tüysüzler geliyor. Bağçeşme ile nerdeyse karşı karşıya kalan bölge şimdilik bakir bir alan ama ciddi projelerde yapılmaya başlandı. Aldığımız duyumlara da göre bu kriz ortamından sonra bölgede birçok yeni proje yapımına başlanacak. Tabii ki Bağçeşme’de olduğu gibi çarpık yapılaşmadan ziyade geniş alanlara kurulu siteler olacağını söyleyebilirim. Bu bölgeye çaktırmadan arsa yatırımı da yapabilirsiniz. Çok kısa süre sonra Tüysüzler’de paranız olsa bile arsa bulamayacağınızı söyleyebilirim. Benden söylemesi.

MERKEZİ SATIN GİTSİN
İzmit merkezde deprem öncesi yapılmış eviniz varsa satın gitsin. Her geçen gün talebi azalan merkezdeki eski evleri bir an önce elden çıkarmanızı tavsiye ederim. Son yıllarda düştükçe düşen fiyatların karşısına bir de belli bir kesimin terk ettiği merkez şimdiden eksi ibreye dönmüş bulunmakta. Bu düşüncemizin karşınsında kira gelirleri olarak İzmit merkezin hala popüler olduğunu de belirtmek isteriz. Az parayla kira getirisi isteyenler için fırsatı kaçırmayın deriz.

ARIZLI’YA DİKKAT
Bu konu çok büyük bir konu, ben birkaç bölgeyi ele aldım. Kısa kısa geçecek olursak, Yenişehir artık çok pahalı uzak durun. Yeşilova bir türlü istenilen seviyeye gelmedi. Plajyolu, Şirintepe hala aynı durumda. Bir bölgeyi özellikle belirtmek isterim. Şu anda kısa geçiyorum ama ileriki günlerde tek başlıkta açacağım Arızlı. Kesinlikle dikkat edilmesi ve takip edilmesi gereken bir bölge. Bu tür haberleri dönem dönem sizlerle paylaşacağız. Şimdilik buraları hakkında yorumladık. Her zaman söylediğim gibi yatırım yapacaksanız mutlaka profesyonel destek alın. Unutmayın herkes her işi bilemez. Murat HAMZAOĞLU

BUNU PAYLAŞIN
Previous Post
Next Post