İZMİT Tramvay projesi fiyatları uçurdu...! EMLAK HABER


Tramvay projesi fiyatları uçurdu!

Yapımına devam eden Sekapark-Otogar arası tramvay projesi güzergâhı üzerindeki gayrimenkullerin fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Birçok alanda yüzde 100’ün üzerinde fiyat artışı yaşandı
İzmit’te yapımına başlanan ve Sekapark ile Otogar arasında hizmet vereceği açıklanan tramvay hattı, özellikle şehir merkezindeki emlak fiyatlarının da yükselmesine neden oldu. Hat güzergahında bulunan konut ve dükkanların fiyatlarında yüzde 100’ün üzerinde bir artışın söz konusu olduğu belirtildi.

“KOCAELİ GELİŞEN BİR ŞEHİR”
Yaşanan bu yükseliş ile ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan Gayrimenkul Uzmanı Aysun Can, yükselişin yüzde 100’ün üzerinde olduğunu belirterek, “Ancak bu böyle devam etmez. Piyasa şartları zamanla rayına oturur” dedi. Sanayi kenti olan Kocaeli’nin hızla gelişen ve aynı oranda sorunlarının da büyüdüğü bir kent olduğunu söyleyen Can, “Kocaeli, aldığı göçlerle daha kozmopolit bir yapıya bürünüyor. Gelişme ve büyümenin beraberinde getirdiği nüfus artışı ulaşım sorununu içinden çıkılmaz bir kaosa çeviriyor” diye konuştu.

“VATANDAŞ MEMNUN KALACAK”
Tramvay projesi ile İzmit’te yaşayanların ve gayrimenkul sahiplerinin kazançlı çıkacağını söyleyen Aysun Can, “Bazı küçük trafik sorunları yaşansa da bu projenin sonucundan herkesin memnun kalacağına hiç şüphe yok. Özellikle tramvay güzergahında kalan gayrimenkul sahiplerinin bu işten karlı çıkacağını söyleyebiliriz” ifadeleriyle belirtti.

“DUDAK UÇUKLATAN BOYUTLAR”
Otogar ile Sekapark arasında kalan bölgedeki gayrimenkul fiyatları tramvayın tamamlanmamasına rağmen artış gösterdiğini kaydeden Can, şöyle konuştu: “Proje henüz bitmedi, fakat durum gayrimenkul fiyatlarına yansıdı. Kira ve satış bedellerinin artış oranı yüzde 100’ün üstüne çıktı. Bazı yerlerde dudak uçuklatacak fiyatlar var.”

ABARTMAYA GEREK YOK!
Projenin gayrimenkullerin değer kazanmasına neden olmasının normal karşılanması gerektiğini dile getiren Aysun Can, “Fakat bu konuda makul olunmalı. Fiyatları bu kadar abartmaya gerek yok. Toplumun gelir seviyesi belli. Bu projenin nimetlerinden faydalanayım derken, gayrimenkul sahiplerinin afaki fiyat artırımları kabul edilebilir değildir” dedi.

MAL SAHİPLERİ PARALARINI ALDI
Öte yandan tramvay projesi kapsamında mal sahipleri mülk bedellerini aldı. Kiracılar binaların yıkımına başlarken, 5 Nisan’da ilk kepçenin vurulmasının beklendiği bildirildi. Telekom binası ile başlayacak olan yıkım Kafkas Dernekleri Federasyonu, Körfez Otel, Crash Bar, Köşem Tekel ve Sığınak Bar’ın bulunduğu binalar yıkılacak.

KÖRFEZ OTEL YIKILACAK
Yıkılacak yerler arasında yer alan Körfez Otel’in işletmecisi Mustafa Cansever, 16 yıl önce binayı satın aldım. Taşınmaya başladığını dile getiren Cansever, “Biz sözleşmeyi imzalarken her şeyi hesaba kattık. Bundan sonra başka iş yapamam ucundan tutacağım her yer yıkılacak gibi geliyor” dedi. Bilal AKPINAR
HABER LİNKİ İÇİN TIKLAYIN...


BUNU PAYLAŞIN
Previous Post
Next Post