YATIRIM YAPARKEN İYİ DÜŞÜNÜN!

YATIRIM YAPARKEN İYİ DÜŞÜNÜN!

Yatırım yaparken iyi düşünün!
Yatırım yapmak istiyorsunuz; aldığınız gayrimenkulü kiraya verip gelir elde etme düşünceniz var ama nereye yatırım yapacağınıza da bilmiyorsunuz, size yardımcı olalım

Bölgemizde kira getirili gayrimenkule yatırım yapmak isterseniz, 10 yıl-120 ayda amorti edebilecek gayrimenkulü sakın kaçırmayın deriz. Örneğin, İzmit’te 45 bin TL’ye tek odalı 400 TL kiracılı ofis bulabilirsiniz. Diğer kira getirilerindeyse 12 yılda kendini amorti edebilen mülkü ideal olarak gösterebiliriz. 15 yıl ve üstüyse, riskli yatırımlara girdiğinizi unutmayın. Bu hesapları dikkate alıp, yatırım yapmanızı tavsiye ederiz.
UYGUN TERCİH DEĞİL
Yahya Kaptan’da kira getirileri aylık ortalama 750 TL civarında, satış rakamları da 150 bin TL civarında olduğunu düşünecek olursak; Yahya Kaptan’a yaptığınız yatırım 200 ayda amorti edecektir. Bu şartlarda Yahya Kaptan’dan ev alayım ve kira getirisinden faydalanayım demek, çok da uygun bir tercih gibi gözükmüyor. Ancak Yahya Kaptan her zaman kira getirisinden değil, ev sahiplerinin oturmasından dolayı tercih edildiği bir bölge olduğunu da unutmamak gerekiyor.
1+1 DAİRELER UYGUN
İzmit’te ev alıp kiraya verecekseniz öncelikle 1+1 stüdyo daireyi tercih etmeniz gerekiyor. Bağçeşme’de yeni yapılmış, oturmaya hazır, 70 bin TL civarında alacağınız 1+1 daireyi ortalama ayda 500 TL’ye kiraya verebilirsiniz. Bu kira getirisi, 140 ayda evinizi amorti edecektir. Şehir merkezindeyse, stüdyo daireyi 600 TL’ye kadar da kiraya verebileceğinizi de unutmamanızı tavsiye ederiz.
DİĞER BÖLGELERDE DURUM
Bölgelere göre kira getirisi en fazla olan bölge, İzmit merkez olarak görebiliriz. En az kira getirisi olan bölgeyse, son günlerde konut fiyatlarının artış gösteren 19 yılla Kent Konut Gölkent Evleri olarak görebiliriz. Diğer bölgelerde durum ise şöyle sıralanıyor:  Yuvam Akarca 16 yıl, Yuvam Turgut 14 yıl, Plaj Yolu 18 yıl, İzmit Merkez 13 yıl, Kent Konut 1-2-3-4-5 Etap 14 yıl, Dünya Bankası Kalıcı Konutlar 13 yıl, Yenişehir 18 yıl, Kent Konut Gölkent 19 yıl.
KESİNLİKLE DESTEK ALIN
Bu hesapları yaparken mutlaka profesyonel destek almanızı tavsiye ederiz. Gayrimenkul danışmanlarından alacağınız destek sayesinde yatırımlarınıza yön verebilirsiniz. Aklınızdaki soruların cevaplarını kendinizin bulması mümkün değil. Bu bilgi birikimine sahip olmanız gerekir. Bu ne sizin işiniz, ne de her emlakçıyım diyenin işi ! Bizim bahsettiğimiz, yatırımcılara yön verebilecek profesyoneller. Bunlar da ilimizde mevcut. Öyle ki kira hesabı yapıp aldığınız evin bir anda çıkarttığı masraflar bile sizi yanlış yatırımların içerisine sokabilir. 10 yıllık bir yatırımın çıkartabileceği sorunları, getiri ve götürüleriyse sadece profesyoneller bilir
.

BUNU PAYLAŞIN
Previous Post
Next Post