İSTANBULLULAR YATIRIMA GELİYOR...!

İSTANBULLULAR YATIRIMA GELİYOR

Son dönemde İstanbul’da değerleri hızla artan gayrimenkul fiyatlar nedeniyle İstanbullular’ın yanı başında olan ve onlara göre ucuz gayrimenkuller için Kocaeli’ye yatırıma geldikleri gözlenmekte

Murat HAMZAOĞLU
Son dönemde İstanbul’da gayrimenkul fiyatları hızla artmaya başladıktan sonra İstanbullu yatırımcı gözünü ilimizdeki gayrimenkullere dikti. Bizlere göre pahalı olan gayrimenkuller onlara göre oldukça ucuz gelmekte. Böyle olunca, zaten bir saat mesafede olan Kocaeli’ye ciddi yatırım yapmaktan da çekinmiyorlar. Bize göre büyük ama onlara göre küçük paralara bizde yatırım yapmaya başladılar.

İSTANBUL ÖRNEĞİ
Bir dönemde gayrimenkul fiyatları İstanbul’da normal seviyelerdeydi. O dönemde İstanbul’da konut projelerini kaçıran yatırımcılar bu tecrübeyi yaşadıkları için ve artık İstanbul’da yatırım yapacaklarına, her geçen gün yıldızı parlayan Kocaeli’ye yatırım yapmayı tercih ediyorlar. Her zaman söylüyoruz; “bizlerin göremediklerini İstanbullular görüyor.” Şimdi de böyle oluyor.

BİR MİLYONA ON DAİRE
İstanbullular geliyor diyoruz. Neden gelmesinler ki? İstanbul’da bir daireye bir milyon TL vereceklerine burada 1+1 sıfır daireden on tane alma fırsatları var. Bu çok basit bir hesap ve bunu görmek için de gayrimenkul uzmanı olmalarına gerek yok. Bu sadece çok basit bir hesap. Bunun haricinde birçok uygun fiyatlara gayrimenkule yatırım yapma fırsatı da bulunuyor. O zaman neden yatırım yapmasın ki?

KÖRFEZ GEÇİŞ PROJESİYLE BAŞLADI
Zaten her zaman yanı başında uygun gayrimenkulleri takip eden İstanbullular Körfez Geçiş Projesi’yle birlikte ciddi ciddi takip etmeye ve yatırıma başladı. Hayal kurup köprünün bittiğini düşünen akıllı İstanbullular köprü çevresinden ucuz ne buluyorlarsa almaya başladılar. Biz burnumuzun dibinde oluşan yerleri göremezken, onlar tecrübeleriyle yatırım yapabiliyorlar.

FİYATLARI ARTIRACAKLAR
Böyle devam ederse, hatta bize göre hızla artarak devam edecek. Bölgemizdeki gayrimenkul fiyatları da artar. Bu bir geçiş süreci. Şimdilik, Kocaelililer pek işin farkında değiller. Belki sadece sektörde bizim gibi olanlar görebiliyor ama bu durum farkına varana kadar gayrimenkul fiyatları İstanbul seviyesine gelme durumuna kadar uzanabilir. Evet, fiyatlar artacak ama unutmayalım ki, herkes kazanacak.

BİZDEN SİZE TAVSİYE…
Sonuçta böyle bir durum var. Bizden size tavsiye sizde yatırım olarak bu kervana katılabilirsiniz. Fiyatların çok pahalı olduğunu düşünerek yatırım yapmaktan kaçmayın. Özellikle İstanbullular nereden gayrimenkul alıyorlar diye takip ederseniz, onlar asla yanılmazlar ve kazanırlar. Sizde onları takip edip yatırım yapabilirsiniz. Ama her zamanda söylüyoruz, mutlaka bir danışmanla çalışın. Piyasayı sizden daha iyi takip ediyordur unutmayın

.

BUNU PAYLAŞIN
Previous Post
Next Post