Kartepe KAYMAKAMLIK BİNASI BÖLGEYİ CANLANDIRABİLECEK Mİ?

KAYMAKAMLIK BİNASI BÖLGEYİ CANLANDIRABİLECEK Mİ?

Yılan hikayesine dönen ve birçok yatırımcıya ilham kaynağı olan Kartepe Kent Merkezi Projesi’nde şimdi de Kartepe Kaymakamlık binasıyla gayrimenkul yatırımcısının karşısına çıkıyor. Kaba inşaatı bitmek üzere olan kaymaklım binasını görenler birbirlerine şu soruyu sormaya başladı Kartepe Kaymakamlık binası bölgeyi canlandırabilecek mi?
Murat Hamzaoğlu
Kartepe Kent Meydanı projesi ilk ortaya atıldığında herkesi çok heyecanlandırmıştı. Birde meydanın üç boyutlu resimleri piyasa da görülmeye başlanınca da müthiş bir proje dendi ve yatırımlar yapılmaya başlandı. Birçok yatırımcı bölgeden yer almaya başladı. Üç boyutlu resimlerin üzerinden aylar geçti ve ortada hiçbir şey olmayınca, Kartepe Kent Meydanı projesi “fos çıktı” denmeye başladı.

BİNA ORTAYA ÇIKANA KADAR
Ta ki, aylar sonra ortada kaba inşaatı da olsa kaymakamlık binası ortaya çıkana kadar. Yine bir heyecanla gündem olmaya başladı. Evet, kaymakamlık binası ortaya çıkmaya başladı ama başka hiçbir kıpırdanma olamadığı da ortada. Her zaman söylüyoruz, Kartepe’de yönetim sıkıntısı var.  İyi yönetilmiyor. Ellerindeki değerleri bilmiyorlar. Hazır bir Kartepe Kent Meydanı projesini bile ellerine yüzlerine bulaştırdılar.

HER ŞEYE RAĞMEN BEKLENTİ BÜYÜK
Tüm beceriksizliğe rağmen yükselen kaymakamlık binası, bölgeye güç katacaktır. Kaymakamlık binası açıldığında, birçok kişi bölgeyi daha yakından tanıma fırsatı olacak. Söylenenlerin yerine gözüyle görecek ve karar verecek. Bizler umutluyuz, hızlı olmasa bile yavaş yavaş bölgeyi tüm engellemelere karşı, müthiş bir ivme yakalayacaktır. Uzun zamandır beklenti vardı ama şimdi ortada bitmeye hazır bir kaymakamlık binası var.

TANINMAZ HALE GELECEK
Uzun yılların vermiş olduğu tecrübelerimize göre, Kartepe Kaymakamlık Binası açıldığında bölge tanınmayacak hale gelecektir. Kaymakamlık binası çevresi öyle bir duruma bürünecek ki, herkes şaşıracak. Tüm engellemelere karşı, yerel yönetimler bile şaşıracak. Evet, buna kimse dur diyemeyecek. Belki de uzun süredir bekleyen yatırımcıların da yüzleri az da olsa gülecektir.

UNUTMAYIN, ZATEN BÖLGE PRİMLİ
Şimdi herkes şunu düşünüyor olabilir. “Bölgeye yatırım yapalım” Yatırım yapılabilir ama unutmayın ki, kaymakamlık binasının çevresi zaten yeteri kadar primli. Zaten eski toprak sahipleri bu proje ortalarda yokken ucuz ucuz satmışlar. Şimdiyse, çok yüksek fiyatlı arsalar ortalarda dolaşıyor. Ne olursa olsun bu fiyatlar zaten yüksek. İlla da bölgeye bölgeye yatırım yapmak istiyorsanız, risk almadan hareket edin.
Kaynak Haber Linki İçin Tıklayın...

BUNU PAYLAŞIN
Previous Post
Next Post