BİR “ODA” OLAMADIK

BİR “ODA” OLAMADIK

01 Kasım 2015 Pazar 00:00

Her mesleğin kendi içinde zorlukları vardır. Günümüzde para kazanmak oldukça zorlaştı. Para kazanabilmek için bir iş yetmez oldu, yanda yandan işler yapılmaya başlandı. Yandan iş yapmanın en kolayı da emlakçılık yapma galiba.
Kapıcısı, apartman-site yöneticisi herkes emlakçı oldu. Bizler de, yani sadece bu işi yapanlar da bunların yanında sadece sinir olmaktan başka bir şey yapamıyoruz. Nedeni, ilimizde bir meslek örgütümüz yok.
Kocaeli Emlakçılar Derneği var ama hiçbir yaptırımı yok, sadece adı var. Bizler de bir dönem bu dernekte yöneticilik yaptık, ne kadar zor olduğunu biliyorum. Yaptırım olmadığı için elimiz kolumuz bağlıydı.
Bu konuda Kocaeli Emlakçılar Derneği’nin yoğun bir çalışma içinde olduğu ve sona geldiği bilgilerini aldım. Başkan Alpay Hacıoğlu’nun tek hedefinin de bu olduğunu biliyorum. Büyük bir ihtimalle çok kısa süre içersinde oda olacağımız söyleniyor.
“Kocaeli Emlakçılar Odası”
Hadi bakalım oda olalım da görelim o zaman, ellini kolunu sallayan emlakçılık yapabiliyor mu?
Bu arada bunu herkes istemesine karşın, bir kesim meslektaşımın da bu yönetimin bu uğraşlarına pek de destek vermediğini biliyorum. Onlara da bir tavsiyem var. Bırakın kim yaparsa yapsın, yeter ki yapsın. Hepimiz için büyük önem taşıyan bu oluşuma destek verelim.
Ha, siz destek vermek istemiyorsanız, köstek de olmayın. Sağda solda dedikodu yapmayalım.
KEMDER bu işi beceremezse, o zaman hep beraber devreye girelim ve hesabını soralım ama bu süreçte de destek verelim.
Oda olmamız hepimiz için büyük önem taşıyor. Başkan Alpay Hacıoğlu’na da bir önerim var. Böyle bir durumda, sona gelinmişken herkesi kucaklamak gerekiyor. İsmi, cismi ne olursa olsun.
Bu yıl sonuna kadar oda olmalıyız. Oda olduktan sonra herkes eteğindeki taşı ortaya döker ve hesaplaşır ama o zaman şimdi birlik zamanı.
Kocaeli’de binin üzerinde emlakçı var ama bunların hiçbirini bir çatı altında toplayamadık. Bu yüzden de güçlü ve sesimizi yükseltemedik. Oda olan birçok ildeyse, her şeyin çok farklı olduğunu biliyoruz.
Gelin önce oda olmak için birlik olalım, sonra da sesimizi duyurmak için birlik olalım. Neresi kötü bunun. Bırakın artık vıdı vıdıyı oda için birlik olalım.

BUNU PAYLAŞIN
Previous Post
Next Post