"Bir gün Herkes Başiskeleli Olacak" Kocaeli Emlak Haber...

BİR GÜN HERKES BAŞİSKELELİ OLACAK

Ne Bağçeşme, ne Kartepe, ne Derince... Son günlerde konutta bir numara olma yolunda olan tek yer Başiskele. İnanılmaz güzel konut projeleri Başiskele’de yapılmaya başlandı. İddia ediyoruz bu hızı kimse durduramaz
Murat HAMZAOĞLU
Başiskele bölgesi zaten mevcut olan popüler konut projelerine sahipti. Panorama serisiyle başlayan ve her geçen gün hızla lüks konutlar yapılmaya başlanan ilçemiz şimdilerde lüks ama bir o kadar yoğun konut projelerle karşımıza çıkmaya başladı. O kadar ki, sektörün içinde olmamıza karşın, bizler bile bu hıza yetişememeye başladık. İnanın müthiş konut projeleri var.

İNŞAAT FİRMALARININ GÖZDESİ
Bir dönem gerçekten bir numara olan Bağçeşme bile kirlenen beton yığının karşısında fazla dayanamadı ve popülerliğini yitirdi. Bunu gören inşaat firmaları, zaten büyük talep gören, havasıyla, doğasıyla ve eşsiz manzarasıyla Başiskele’yi mesken tutular. Evet, Bölgemizde on konut projesi yapılıyorsa, bunların sekizi Başiskele’ye yapılıyor ve yapılmaya da devam ediliyor.

DEĞİŞİK KONUT PROJELERİ
Farkına vardık ki, birçok değişik konut projeleri bölgeye yapılmaya başlandı. Daire şeklinden, villalara kadar, büyük küçük birçok konut projeler yapılıyor. Geniş bir alana sahip ve birçok özelliği üzerinde barındıran Başiskele ilçesi neden şimdiye kadar konutta kendini geliştirmedi sormak gerekiyor. Tabi genelde lüks konutların olduğu bölgede her türde ve her bütçede konut projesiyle karşılaşmanız mümkün olabiliyor.

BU HIZI KİMSE DURDURAMAZ
Başiskele konutta inanılmaz popüler olduğunu söylüyoruz ve hızla da daha daha da popüler olacağını söylüyoruz. Bu hız, çarpık yapılaşmayla karşı karşıya kalmaz ve alt yapı sorunları çözülmezse, konut mezarlığı olur çıkar. Şimdilik görünen bu hızı ne Bağçeşme, ne Yahya Kaptan, ne Kartepe durduracak. Her halde bir anket yapılsa, ‘nerede oturmak isterseniz’ diye sorulsa, yüzde 80 Başiskele çıkacaktır.


FİYATLAR CİDDİ ARTACAK
Bu kadar hızla ilerleyen bir bölgede, konut fiyatlarının yerinde sayması beklenemez değil mi? Şimdilik Başiskele’de konut fiyatları stabil ama Yahya Kaptan’da 300 bin TL, Bağçeşme’de 300 bin TL’ye evler varsa, Başiskele’de ne kadar olması gerekiyor? Bu sorunun cevabı için de konut sektöründe içinde olmak veya uzman olmak gerekmiyor. Bölgede çok kısa süre içinde bu fiyatlara konut bulamayacaksınız.

HERKES BAŞİSKELELİ OLACAK
Konuyu biraz mizahi yönden toparlayacak olursak, “Bir gün herkes Başiskeleli olacak”  dememizin faydası olacaktır. Konut sektörü içinde bölge yukarıya doğru büyük bir ivme yakaladı. Gerçekten müthiş konut projeleri bölgede mevcut ve yapılmaya devam ediliyor. Eğer yeni konut alacaksanız veya oturduğunuz konutu değiştirecekseniz mutlaka Başiskele’yi bir gezin deriz. Bizden söylemesi.

Bizim Kocaeli Gazetesi Emlak Haber Linki... 

BUNU PAYLAŞIN
Previous Post
Next Post