İzmit Kapalı Pazar Yeri Bölgeyi Değerlendirdi...Emlak Haber


Kapalı PAZAR YERİ BÖLGEYİ DEĞERLENDİRDİ

İzmit Kadıköy Mahallesi’nde 58 bin 400 metrekare inşaat alanına sahip 7 kattan oluşan kapalı pazar yeri ve otopark bitme aşamasına geldi. Bu devasa alan, şimdiden çevresindeki gayrimenkul fiyatlarını değerlendirdi 
İzmit Turan Güneş Caddesi ve Bağdat Caddesi arasında yapılan kapalı otopark ve pazar alanı bir dönemin popüler olan caddelerinin yeniden değerlenmesini sağladı. Sadece pazar alanı olarak değerlendirmemek gerekiyor. Pazar alanının arka ve önünde bulunan Turan Güneş ile Bağdat caddelerinde mevcut ticaretin yanında çok daha fazla iş hacmi olması bekleniyor. Belki çok iddialı olacak ama merkez ticaret yavaş yavaş bu çevreye de kayabilir.

FİYATLAR İKİYE KATLANDI
Kapalı otopark ve pazar alanının bitişiyle birlikte, bölgede ciddi ticari nüfusun artması bekleniyor. Dolayısıyla ticari nüfusun artmasını ön gören yatırımcılar da bölgede gayrimenkulle yatırım yaptılar ve hala da yatırım yapmaya devam ediliyor. Son 6 ay içinde kapalı pazar alanının civarında gayrimenkul fiyatları neredeyse ikiye katlandı diyebiliriz. Her gün gayrimenkul fiyatları değişiyor dersek yalan olmaz.

BU ARTIŞ NEREYE KADAR
Bölgede ticaretin artmasını bekleyen gayrimenkul yatırımcıları mülk alırken, bölgeyi yakından takip edenlerin şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Bu fiyata buradan dükkân mı alınır derken, şimdi keşke alsaydık dediklerini biliyoruz. Bu artış nereye kadar devam eder bilemiyoruz ama görünen hala pirim yapacağı yönünde. Hele hele kapalı pazar alanı açıldığında durumu çok daha iyi görme fırsatımız da olacağını belirtmek isteriz.

FIRSATI KAÇIRMAMAK GEREKİYOR
Bir dönem cumartesi pazarının kurulduğu cadde olarak anılan yer, yine aynı isimle sadece bir fark, kapalı pazar alanı olarak anılmaya başlandığı andan itibaren çok daha farklı olacağını tahmin ediyoruz. Yatırımcıların bunu göz önüne alarak, belki de gizliden gizliye risk alarak yatırım yapacaklardır ama bizlerin öngörüsü bölgeye yatırım yapanlar çok ciddi karlar elde edecekler yönünde. Şimdiler için risk diyenler, yarın fırsatı kaçırdık diyebilirler.


ŞİMDİ YATIRIM ZAMANI
Açılmaya sayılı günler kalan kapalı otopark ve pazar alanı ne olursa olsun, gayrimenkul fiyatları çok hızlı bir şekilde artırdı. Anlattığımız gibi fiyatları daha da artması da bekleniyor. Değerlendi diyerek, uzak duran gayrimenkul yatırımcısı, şimdilik belki bölgeyi izlemekle yetiniyordur ama bizler izleme zamanı değil, yatırım zamanı olduğunu düşünüyoruz. Bizler çok daha fazla değişecek diyoruz. Bakalım, bekleyip göreceğiz.

www.kocaeliemlak.com
Kocaeli Emlak Murat Hamzaoğlu, Ticari Gayrimenkul Uzmanı
HABER BİZİM KOCAELİ GAZETESİ LİNKİ...

BUNU PAYLAŞIN
Previous Post
Next Post